Wednesday, June 1, 2016

Textielfestival Groningen 2016

10-11-12 Juni is het zo ver !!

QUILTFESTIVAL NOORD GRONINGEN  2016 

Met 16 Quilts ben ik gisteren vertrokken naar Groningen ,diverse wedstrijd quilts heb ik afgeleverd bij Rita Berghuis .
 Lekker bakje koffie even praten  ,de quilts uitpakken ...............

En wat woont het daar mooi net boven de STAD aan het kanaal, Moest er even een foto van maken .Tijdens de tentoonstelling zijn de wedstrijd quilts allemaal te zien in KANTENS

KANTENS 't Schienvat, Kerkstraat 7, 9995 PH
't Schienvat is de naam van het dorpshuis in Kantens. Een sociaal- en cultureel centrum voor jong en oud waar vele activiteiten worden gehouden. Het dorpshuis kan tevens dienst doen als trouwlocatie. De naam 't Schienvat betekent "lantaarn” in het Gronings en aan de voorzijde van het pand hangen dan ook twee oude lantaarns. Onderdeel van het dorpshuis is het eetcafe Leutje Lanteern. De ruimte van het eetcafe wordt regelmatig gebruikt voor expositie's, zodat men tijdens het nuttigen van een maaltijd omringd is door werken van kunstenaars.

Tegen twaalven afscheid genomen en toen met behulp van TOM TOM naar Siddeburen


Naar Cristina Fokkema ,Weer lekkere koffie ,een praatje ,quilts uit pakken

Deze quilts zijn voor...............

De Stichting Quiltfestival Noord Groningen wil tijdens het Quiltfestival van 2016 graag een overzichtstentoonstelling van bekende en minder bekende artquilters in Nederland organiseren.
De Stichting nodigt een aantal quilters uit voor deze tentoonstelling, waarbij iedere deelnemer twee quilts instuurt. In totaal is 22 meter expositieruimte beschikbaar.
Wij vinden uw werk een aanvulling op deze tentoonstelling en wij nodigen u graag uit hieraan deel te nemen.....................................................................Hier begon het mee, ik was natuurlijk erg blij met deze uitnodiging. Ik heb 2 quilts gemaakt ,ben benieuwd wat jullie er van zullen vinden .....


Deze quilts zullen in deze kerk hangen .

USQUERT, Nederlands Hervormde Kerk, Kerkstraat 9, 9988 SN
Al in de 9e eeuw stond er een kerkje in het huidige Usquert. Dit was waarschijnlijk het eerste kerkje in de provincie. In de 11e eeuw werd deze kapel vervangen door een tufstenen kerk. Dit gebouw en het gehele interieur ging in 1231 in vlammen op na een uit de hand gelopen conflict met de inwoners van Eenrum. Deze heiligschennis bereikte de paus en Eenrum werd in de ban gedaan. Als boetedoening stelden de inwoners van Eenrum geld beschikbaar voor de bouw van de huidige kerk.
Afscheid genomen van Christina en nog even een foto genomen van een mooie kerk die in dit dorp stond.


Toen op weg naar Rolde op bezoek bij een lief vriendinnetje ,wat ook supper supper gezellig was.

Een hele leuke dag dus !!


5 comments:

Marja. said...

heel spannend!

Hannie de Beer said...

Dat belooft een fraaie expositie te worden! Natuurlijk ga ik ook kijken, naar de jullie inzendingen.
Succes!

marjolijn said...

Dat was dus een rondje noord Nederland. Aan koffie in ieder geval geen gebrek gehad (anders had je hier natuurlijk ook nog even wat kunnen halen). Ik hoop zeker te komen kijken naar de tentoonstellingen!

Gus en Juul said...

Ellen, ik kom in ieder geval jouw quilts ook bewonderen! Tot volgende week!

els said...

Ben toch zo benieuwd en heb er zo'n zin in. Zie je hopelijk volgende week ergens in Groningen en anders in Dronten. We vertrekken zondag!