Tuesday, June 8, 2010

verven en printen

Nu het wat zomers weer is geworden vond ik de tijd om een paar meter stof te verven, binnen verven roept altijd wat discussie op in de familie.

Ook weer de zeefdrukramen gebruikt (Breakdown Printing), altijd weer spannend wat het resultaat gaat worden.

De teckel ingehuurd voor de bewaking, einde dag een uurtje strijken en kijk dit is het eindresultaat.

Ps. mijn witte stof is bijna op wie weet een adres !!!!!!! voor goede kwaliteit /prijs

15 comments:

hannie said...

Een prachtig resultaat Ellen! Wat geeft het een mooi effect dat breakdown printing.Wl ik ook nog steeds een keer gaan doen!

Suus said...

Mooie lappen heb je geverfd Ellen. Ook de breakdownprinting vind ik erg mooi. Ik heb een keer een flinke hoeveelheid witte stof gekocht op de stoffenbeurs, maar ik denk toch dat de kwaliteit bij de winkels beter is.

Linda Robertus said...

Mooi!!!

Janny said...

wow...daar kun je weer een tijdje mee vooruit....!

Margeeth said...

Mooie stoffen heb je gemaakt. Handig zo'n hulphond!

Ik koop mijn witte stof altijd bij stof tot verven, gewoon de witte poplin (en dan gelijk 30 meter, dan krijg je de hele rol en dat is erg handig in het gebruik, je zet hem op zijn kant weg en als je wat nodig hebt dan rol je een stukje af), die is niet goedkoop maar wel goede kwaliteit en in ieder geval minder duur dan 'echte' quiltstof. Ik heb ook stof van het stofspektakel geprobeerd, van de lapjesmarkt in Utrecht en van de Ikea (Ditte), maar daar was ik allemaal niet erg tevreden over, dus daar ben ik mee gestopt.

Sandra said...

Mooie lappen geworden Ellen. Leuk zonnig figuurtje zit er in die rozige lap.

marjolijn said...

Kwijl, kwijl, wat een prachtige lappen.
De laatste stof die ik heb gekocht om te verven kwam bij Dreamline vandaan. Helaas is die er niet meer, maar Stof tot verven heeft nu deze stof. Daar ben ik erg tevreden over.
gr. Marjolijn

Willy said...

Ellen, wat een prachtige lappen!!!!!Wat een kleuren!!
Beautifull!!!!!!!

Anonymous said...

Geweldig geworden Ellen! Je kunt weer lekker aan de slag.
bedankt dat je even op mijn blog was en een berichtje achterliet :-)

Nienke said...

Erg mooi! Ook ik heb al veel stoffen uitgeprobeerd maar Poplin van www.stoftotverven.nl blijft de beste, altijd dezelfde klaar-voor-verven-kwaliteit, geen weeffouten, en dat is wel erg fijn als je veel energie steekt in het verfproces!

ina said...

Hoi Ellen,
Mooi hoor dat breakdown printen.
Soms hebben ze op het stoffenspektakel ( maar die begint pas weer eind augustus of zo ) ook wel mooie witte katoenen poplin, maar dat moet je echt treffen; ik heb ook eens een grote lap gekocht via Sandra, dat was prima kwaliteit maar waar zij het toen vandaan had weet ik niet. Stof-tot-Verven heeft o.a. dezelfde kwaliteit die Dreamline vroeger had en je zou ook nog eens kunnen kijken bij Zijdar en Zijdelings. Ik weet niet hoe deze laatste twee qua prijs/kwaliteit zijn.

Elly Wijnen said...

Prachtig resultaat.
Ik koop mijn stof ook bij stof tot verven, witte popeline, meteen een hele rol. Hoeft niet voorgewassen te worden. Zeer geschikt voor procion en andere textielverven. Ook geschikt om plantaardig te verven en voor te beitsen met aluin. Binnen Nederland boven de 100 € geen verzendkosten.
De prijs van witte katoen van een goede kwaliteit is hoog.

Corryna Janssen said...

Ellen wat een mooi resultaat!

Ik heb een tijdje terug een rol stof gekocht in Nijmegen. Geen idee hoe het verft.

Je mailtje van een tijdje terug heb ik gelezen en daar kom ik nog op terug. Ik ben blij met je berichtje. Sorry voor mijn late reactie. Deze had te maken met mail en computer en al wat daar fout kan gaan en wat niet (goed) werkt.

Aart said...

Wat een mooie lappen. Ik heb mijn poplin op de markt in Arnhem gekocht, ik heb geen vergelijkingsmateriaal.
http://quiltaart.blogspot.com

Anonymous said...

Ik heb nog wel wat goede stof voor je.Als je me een mail doet worden we het vast wel eens.
Marrie-Jette.
(ik woon vlak achter je)